We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.
Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!
Lees hieronder welke diensten we aanbieden naast onze reguliere huisartsenzorg.
Hieronder vindt u informatie over de volgende bevolkingsonderzoeken:
Bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker (Cervix uitstrijkje)
Baarmoederhalskanker komt het meest voor bij vrouwen tussen de 30 en 60 jaar. Daarom worden deze vrouwen iedere vijf jaar uitgenodigd voor een bevolkingsonderzoek. U ontvangt de uitnodiging via Bevolkingsonderzoek Zuid. Dit onderzoek wordt volledig voor u vergoed door de overheid. Na ontvangst van de uitnodiging maakt u een afspraak voor een dag dat u niet ongesteld bent. Het is in onze praktijk gebruikelijk dat de doktersassistente het uitstrijkje maakt. U mag natuurlijk aangeven wanneer u liever heeft dat de huisarts het uitstrijkje maakt (bijvoorbeeld als er bijkomende klachten zijn). Voor het maken van een afspraak met de doktersassistente kunt u bellen met de praktijk, maar u kunt ook online een afspraak maken via onze service van MijnGezondheid.net. Vergeet niet het oproepformulier mee naar uw afspraak te nemen.
Afspraak maken via MijnGezondheid.net
Meer over bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker
Bevolkingsonderzoek borstkanker
Vrouwen worden vanaf hun 50e tot en met hun 75e tweejaarlijks opgeroepen voor een mammografie (röntgenfoto van de borsten). Deze oproep loopt via Bevolkingsonderzoek Zuid en krijgt u thuisgestuurd. Indien de foto uitwijst dat er verder onderzoek moet plaatsvinden, dan ontvangt zowel u als de huisarts hier bericht van. De huisarts kijkt dan samen met u wat er verder moet gebeuren.
Meer over bevolkingsonderzoek borstkanker
Bevolkingsonderzoek darmkanker
Het bevolkingsonderzoek naar darmkanker is gericht op mannen en vrouwen van 55 tot en met 75 jaar. Elke twee jaar wordt u uitgenodigd om mee te doen aan het bevolkingsonderzoek. U ontvangt daarvoor thuis een ontlastingstest (iFOBT), die u na afname van een ontlastingsmonster opstuurt voor analyse. Bij een afwijkende uitslag wordt u doorverwezen voor verdere diagnostiek (coloscopie) en zo nodig behandeling. Zo kan darmkanker in een vroeg stadium worden ontdekt, kunnen voorstadia worden verwijderd en/of is behandeling beter mogelijk.
Meer over bevolkingsonderzoek darmkanker
Mogelijk is aanvullende diagnostiek nodig om te weten wat er met u aan de hand is. Veel onderzoeken doen we zelf in de praktijk, vaak gekoppeld aan het consult. Meer informatie hierover is te vinden onder Onderzoeken (zie verderop deze pagina). Laboratoriumonderzoek en beeldvormend onderzoek gebeurt bij Diagnostiek voor U of in het ziekenhuis. Voor veel onderzoeken moet bloed worden afgenomen. Dat kan op verschillende locaties.
Bloedafname
Voor veel onderzoeken moet bloed worden afgenomen. U kunt bloed laten afnemen op verschillende locaties. Die kunt u vinden op de website van De Bloedafname. De meeste van onze patiënten geven er de voorkeur aan bloed te laten prikken bij Diagnostiek voor U - locatie Boschdijk. Hier moet u wel van tevoren een afspraak maken. Dat kan via de website van De Bloedafname.
Voor het Catharina Ziekenhuis geldt dat patiënten via www.catharinaziekenhuis.nl/bloedprikken een afspraak kunnen maken. Patiënten met een afspraak hoeven minder lang te wachten. Bloedprikken zonder afspraak blijft ook nog mogelijk.
Inleveren materiaal voor laboratoriumonderzoek (bijvoorbeeld urine)
U kunt het materiaal dat moet worden onderzocht inleveren op één van de Diagnostiek-locaties. Het gaat dan bijvoorbeeld om urine en ontlasting. De meeste van onze patiënten kiezen ervoor dit af te geven bij Diagnostiek voor U - locatie Boschdijk. Dit kan zonder afspraak, tijdens openingstijden: maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
Meer locaties van Diagnostiek voor U
Urine opvangen
Indien urine moet worden onderzocht, dan is het van belang dat u dit op de juiste manier opvangt. Lees hieronder hoe u dit het beste kunt doen.
Kosten
Let op: de kosten voor diagnostiek door DvU en PAMM vallen onder het eigen risico van uw zorgverzekering. De onderzoeken die DvU en PAMM uitvoeren worden vergoed door de basisverzekering van uw zorgverzekering, maar vallen wel onder het eigen risico. Per jaar betaalt u de eerste zorgkosten ter grootte van het eigen risico zelf. Dit kan betekenen dat u de kosten voor medische diagnostiek door DvU en PAMM zelf moet betalen.
Meer over de tarieven van Diagnostiek voor U
Meer over de tarieven van Eurofins | PAMM
Uitslag
U moet zelf bellen naar de huisartsenpraktijk om de uitslag van het aanvullende onderzoek op te vragen. U kunt voor de uitslag ook kijken op MijnGezondheid.net. Slechts in enkele gevallen zal een huisarts of praktijkondersteuner u bellen voor de uitslag van het onderzoek.
U kunt bij onze praktijk terecht voor de volgende kleine ingrepen:
Spiraaltje of pessarium
Uw huisarts kan dit op de praktijk inbrengen. Voor het plaatsen van een spiraaltje wordt vooraf een inwendig onderzoek verricht en soms een test op ontstekingen/infecties. Het spiraaltje wordt geplaatst in een aparte afspraak. Bij twijfel over de ligging krijgt u een echo-onderzoek om te bepalen of het spiraaltje goed zit. Na vijf jaar dient het spiraaltje weer vervangen te worden. Het verwijderen van een spiraaltje kan door de huisarts gedaan worden op een gewone spreekuurafspraak.
Hechten en verbinden
In de praktijk kunt u met ongevallen/wonden terecht om deze te laten plakken of hechten. Belt u als het kan van te voren even op zodat het ingepland kan worden om wachttijd voor u te voorkomen. De assistentes zullen de wonden verder schoonmaken en verbinden en vaak de wondcontrole doen. Ook verwijderen zij de hechtingen na zeven tot tien dagen.
Zwachtelen
Bij oedeem en trombose kunnen de assistentes zwachtelbehandeling instellen.
Kleine chirurgie
Uw huisarts voert op de praktijk kleine ingreepjes zelf uit. Wij hebben hiervoor een aparte chirurgiekamer. Zij nemen huidbiopten af, verwijderen atheroomcystes, verwijderen plekjes op het lichaam, behandelen met een electrocauter voor huiduitstulpingen, doen teennagelextracties, etc.
Wrattenbehandeling
De assistentes behandelen de veel voorkomende wratten op handen en voeten en in overleg met de arts op andere plekken van het lichaam met stikstof. U kunt hiervoor een afspraak plannen op het assistentespreekuur.
Verwijderen staalsplinter uit oog
Onder druppelverdoving kan een vastzittend vuiltje uit het oog verwijderd worden door de huisarts.
Bloedneus
Bij een ernstige bloedneus wordt door de huisarts een speciale neustampon ingebracht om het bloeden te stoppen.
Veel mensen willen graag hun wensen over hun levenseinde vastleggen. Bijvoorbeeld een niet-reanimeren-verklaring of een euthanasieverklaring. U kunt een afspraak voor een consult maken om dit te bespreken. Wij leggen uw wensen in uw digitale dossier vast. De papieren verklaringen bewaren wij in ons archief. Om u te ondersteunen vindt u hieronder verklaringen die u kunt downloaden. U maakt zelf een keuze welke u wilt invullen.
Penning
Wanneer u niet meer gereanimeerd wilt worden, dan is het goed om een penning te dragen zodat onbekende omstanders of een gewaarschuwde ambulance weten dat u niet meer gereanimeerd wilt worden. U vindt hieronder een document met informatie hoe u zo'n penning kunt bestellen.
Euthanasieverklaring
Het invullen van een euthanasieverklaring is zinvol om daarmee te laten weten dat dit in de toekomst een optie voor u kan zijn. Wanneer daadwerkelijk om uitvoering van de euthanasie gevraagd wordt, is het noodzakelijk dat u op dat moment uw wil duidelijk kenbaar kunt maken en dat er voor u sprake is van ondraaglijk en uitzichtloos lijden. Een onafhankelijke (SCEN)-arts toetst of dit het geval is. U kunt een clausule dementie bij de euthanasieverklaring voegen. Daarbij is het goed om te weten dat euthanasie bij dementie een ingewikkeld besluit kan zijn.
Behandelverbod
Denk ook aan het opstellen van een behandelverbod. Dit is van belang in situaties waarin u uw wil niet meer kenbaar kunt maken. In combinatie met een volmacht aan een van uw naasten.
Orgaandonatie
Tot slot attenderen we u op orgaandonatie. Als u geen keuze doorgeeft, dan staat u in het Donorregister automatisch geregistreerd als 'geen bezwaar tegen orgaandonatie'.
Indien u de wensen ten aanzien van orgaandonatie wilt vastleggen of wijzigen, kijk dan op de website van het DonorRegister.
Volmacht inzake medische besluitvorming
Praat erover!
Sterven hoort, net als geboren worden, bij het leven. Het is net zo alledaags. Het overkomt ons allemaal. Laten we ons overvallen als de tijd daar is, of krijgt het onderwerp al eerder een plaats in onze gesprekken en in ons leven? In onderstaande video meer hierover.
Een huisarts mag geen verklaring afgeven voor zijn of haar eigen patiënten. Als een instantie (reisbureau, school, werkgever, etc.) een verklaring wenst, moet deze instantie zelf een onafhankelijke arts inschakelen.
Op de website van KNMG kunt u hier meer informatie over lezen: Geneeskundige verklaring | KNMG.
Helaas constateren wij een toename in het aantal patiënten dat zónder bericht niet verschijnt op een gemaakte afspraak bij huisarts, assistente of praktijkondersteuner. Om deze toename tegen te gaan, gaan we daarom als volgt te werk:
Bij het niet verschijnen zonder afzegging krijgt u in uw medisch dossier de aantekening "NVZB" (Niet verschenen Zonder Bericht). Dit is voor alle medewerkers in de praktijk zichtbaar. Indien mogelijk zal de zorgverlener u bellen en vragen naar de reden van niet verschijnen. Indien u vaker dan één keer korter dan vier uur van te voren afzegt, of indien u niet bent verschenen op uw afspraak, dan kunnen wij u het consult in rekening brengen.
Plotseling verhinderd? Laat uw zorgverlener niet wachten
Onze zorgverleners staan graag voor u klaar en houden hier rekening mee in hun agenda. Heeft u een afspraak met de huisarts, praktijkondersteuner of assistente, maar kunt u (plotseling) niet komen? Laat het ons op tijd weten! Bel naar de praktijk via +31 40 233 23 45 . Heeft u de afspraak online gemaakt? Dan kunt u deze tot 24 uur voorafgaand aan uw afspraak verzetten of annuleren via MijnGezondheid.net.
De afspraak wordt uit onze agenda verwijderd, wij kunnen een andere patiënt helpen en u kunt vaak direct een nieuwe afspraak bij ons maken. Er wordt dan natuurlijk géén no-show-tarief berekend.
Hoogte van het no-show-tarief
Het tarief dat wij voor no-show hanteren is € 20.
No-show-tarief praktijkondersteuner (POH)
Bij een POH reserveren we voor u meer tijd voor een consult. Voor een niet nagekomen afspraak bij de praktijkondersteuner hanteren wij daarom een tarief van € 30 per consult.
Let op: no-show wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed.
U kunt bij onze huisartsenpraktijk terecht voor de griepprik. De overheid vergoedt deze griepvaccinatie volledig voor de volgende groepen:
Voor mensen die buiten deze categorieën vallen en toch gevaccineerd willen worden, geldt dat de overheid deze vaccinatie niet vergoedt. Voor de kosten, raadpleeg de plaatselijke apotheek en uw eigen ziektekostenverzekering.